Facebookin käyttäjätiedot

Olet varmasti mitannut Facebookin mittareita ja asettanut omia tavotteita toiminnallesi. Sen lisäksi olet varmasti miettinyt mitkä asiat toimivat sinun sivulla parhaiten.

Tässä artikkelissa kerromme mistä löydät lisää tietoa faneistasi ja heidän käyttäytymisestä.

Facebookin hallintapaneeli tarjoaa paljon käyttäjätietoja sivusi tykkääjistä. Esimerkiksi näet sieltä milloin fanisi ovat linjoilla, mitkä päivitykset ovat toimineet parhaiten ja kuinka monta ihmistä ne ovat tavoittaneet. Saat myös tietoa miltä alueelta fanisi tulevat ja mikä heidän keski-ikänsä on.

Nämä ovat tärkeitä mittareita ja suurelle osalle ne riittävät. Osalle on tärkeintä tietää montako ihmistä päivitykset ovat tavoittaneet ja paljon sivulla on tykkääjiä. Nämä ovat tärkeitä mittareita, mutta ne eivät saa näytellä pääroolia Facebook markkinoinnissa. On kaivettava syvemmälle päivitysten tietoihin, jotta voidaan optimoida sisältöä kannattavammaksi.

Hallintapaneelista pystytään lataamaan tietoja, jotka näyttävät taulukkomuodossa yksityiskohtaisia tietoja päivityksistäsi. Näiden tietojen avulla pystyt paremmin ymmärtämään esimerkiksi kuinka suuren osan faneista saavutat orgaanisesti, minkälaisia klikkauksia päivityksesi on tuottanut ja monenko ihmisen mielenkiinnon olet saanut herätettyä.

Näihin tiedostoihin pääset käsiksi seuraavalla tavalla:

Mene sivun hallintapaneeliin ja valitse sivun kävijätiedot.

Kävijätiedoista valitaan ”Vie tiedot”, josta valitaan Uusi -vienti ja sen jälkeen ladataan sekä sivutason- että julkaisutason tiedot. Tässä kohtaa voit valita myös miltä ajanjaksolta tietoja haluat selata.

Tutkimalla näitä tietoja saat laajemman ymmäryksen faneistasi ja siitä miten he reagoivat sisältöösi. Osa tiedoista voi olla yllättäviä ja osa sellaisia mitkä olet tiennyt jo entuudestaan.

Seuraavassa osassa käydään läpi minkälaisia mittareita ja tietoa on kannattavaa tutkia meidän mielestämme.